Microsoft Windows update 1809 abusievelijk verwijdert Documenten

Documenten verdwenen na Windows 1809 upgrade?

Meerdere gebruikers van Windows 10 meldden dat documenten verdwenen zijn na de installatie van de meest recente Windows 10 upgrade: versie 1809. Microsoft stelt een nader onderzoek in en adviseert het installeren van deze onlangs verschenen upgrade uit te stellen.  Mocht je toch documenten missen na het installeren van deze upgrade dan adviseert Microsoft om rechtstreeks contact met hen op te nemen.  In Nederland is Microsoft bereikbaar op het volgende  telefoonnummer: 020 500 1500

 

Update 08/10/2018 11:03:
Ook wij hebben contact gehad met Microsoft Support. Men adviseert om in geen geval een Rollback uit te voeren. Oftewel doe geen poging om de vorige versie terug te zetten. De kans dat je daarmee je data terugkrijgt  is bijzonder klein. Gebruik  je computer niet zolang het onderzoek nog  gaande is en er geen oplossing beschikbaar is,  meldde de medewerker van support. Want het  zogenaamde Emergency Respons team werkt op dit moment hard aan een oplossing. Mochten we meer informatie verkrijgen dan zullen we dat hier updaten.

 

We have paused the rollout of the Windows 10 October 2018 Update (version 1809)* for all users as we investigate isolated reports of users missing some files after updating.

If you have manually checked for updates and believe you have an issue with missing files after an update, please minimize your use of the affected device and contact us directly at +1-800-MICROSOFT, or find a local number in your area https://support.microsoft.com/en-us/help/4051701/global-customer-service-phone-numbers. Alternatively use a different device to contact us at https://support.microsoft.com/en-us/contactus/ (link will vary according to country of origin).

If you have manually downloaded the Windows 10 October 2018 Update installation media, please don’t install it and wait until new media is available.

We will provide an update when we resume rolling out the Windows 10 October 2018 Update tocustomers.

 

Microsoft  spreekt over een geïsoleerd incident en dat zou kunnen betekenen dat je er in de meeste gevallen geen last van hebt. Toch worden er veel gevallen besproken op de verschillende social media en fora. Ook zijn er gebruikers  die zelf hun verdwenen documenten hebben hersteld, bijvoorbeeld met behulp van het gratis verkrijgbare Recuva. Of dat verstandig is betwijfelen we want met de installatie van nieuwe programma’s overschrijf je mogelijk bestaande data en dat kan de kans op herstel verkleinen. Niet voor niets geeft Microsoft  aan de betreffende computer(s) niet  meer te gebruiken maar eerst contact met hen op te nemen.

Deze oktober-update had eigenlijk al in september uit moeten komen, maar Microsoft kampte met problemen bij de ontwikkeling, waarna de update werd uitgesteld.  Eerder dit jaar gebeurde dat ook al eens met een grote software-update voor Windows 10.

 

verdwenen user map na windows 1809 update

Alle gebruikers mappen verdwenen? Na de laatste upgrade met Windows versie 1809 zijn bij deze gebruiker alle user mappen leeg.

Windows 10 verdwenen documenten na herfst 2018 upgrade
Bronnen & Meer info