draadloze netwerken

Plafonniere uitvoering van draadloos Ubiquiti Unify toegangspunt

Draadloos Netwerk instellen, versterken en aanleggen. Wij controlen het WiFi signaal en kunnen met behulp van extra Access Points het draadloos signaal uitbreiden voor een beter, sneller en stabieler Internet.

Van eenvoudig draadloos netwerk tot uitgebreide Mesh netwerken met meerdere wireless access points. Of het nu gaat om ontwerp, configuratie, implementatie of probleemoplossing, we maken eerst een diagnose en bekijken welke mogelijkheden aanwezig zijn.

WiFi, wie kan nog zonder?!
Draadloze Netwerken: in de huidige samenleving is WiFi vrijwel onmisbaar. Als we de verbinding met het draadloze internet signaal verliezen, zijn we vaak niet blij en ligt het werk stil. We zijn zeer afhankelijk van een verbinding met internet en als de verbinding uitvalt merk je pas hoe vaak je een Internetverbinding eigenlijk nodig hebt. Dat kan kan voor werk of studie zijn maar ook privé voor bijv. internetbankieren. En met de komst van IOT  is de vraag naar grotere en stabiele bereikbaarheid alleen maar groter geworden. Een storing of slecht bereik is daarom vervelend. Wij helpen om dit op te lossen.

Onze Aanpak
Het begint met een inventarisatie van je wensen. Daarbij staan we stil bij een aantal vragen die voor de nieuwe  situatie van belang zijn. Concluderend: wij maken werk van je draadloze wensen!

  • Waar wil je draadloos internet?
  • Wie moet er gebruik van gaan maken en welke apparatuur wordt daarvoor gebruikt?
  • Hoeveel  bandbreedte is  nodig? Biedt je huidige provider voldoende bandbreedte?
  • Welke apparatuur heb je zelf al in huis?

Een greep uit de mogelijkheden:

Internet installeren en aanleggen.
Wisselt je van provider en stapt je over van internet aanbieder? We installeren de doe-het-zelf installatie pakketten van veel aanbieders, waaronder Ziggo en KPN, zodat je weer snel op Internet kunt.

Internet draadloos aanleggen
Wil je draadloos internet voor je laptop, macbook, tablet, Iphone of Ipad? We optimaliseren de instellingen van je provider en passen deze waar nodig aan. Desgewenst kan de bereikbaarheid in andere vertrekken worden uitgebreid met extra toegangspunten.

Draadloos internet verbeteren en versterken.
Je hebt al draadloos internet maar nog niet in alle ruimtes beschikbaar? Eerst bekijken we of met de bestaande apparatuur verbeteringen mogelijk zijn. In andere gevallen kunnen we de draadloze internet verbinding versterken en optimaliseren met extra apparatuur. We testen op locatie eerst welke apparatuur het beste voldoet in de gegeven omstandigheden.

Netwerk management
Om inzicht te krijgen in het gebruik en functioneren van een draadloos netwerk kan gebruik gemaakt worden van Netwerk Management. Statistische gegevens en live monitoring om het netwerk zo optimaal mogelijk te kunnen benutten en te configureren.

Mesh Netwerken
Je wilt een naadloze overgang tussen verschillende locaties zonder de verbinding met internet te verliezen? Dan is een Mesh Netwerk onontkoombaar. Met meerdere toegangspunten en een centrale controller wordt de toegang voor meerdere personen en draadloze apparatuur geregeld.

Maastricht Computers kan draadloze netwerken instellen, versterken, aanleggen en controleren voor een optimaal bereik met de verschillende Internet Providers, zoals bijvoorbeeld Ziggo en KPN.