draadloze netwerken

Plafonnière uitvoering van draadloos Ubiquiti Unifi toegangspunt

Overal, snel draadloos Internet


Een snelle en draadloze internet verbinding in alle vertrekken van je kantoor, woning of winkel? Wij realiseren het*! We versterken of breiden het WiFi signaal uit met behulp van (extra) Accesspoints zodat je vrijwel altijd verzekert bent van een beter, sneller en stabieler Internet.  
Van een eenvoudig draadloos netwerk tot uitgebreide Mesh netwerken met roaming en meerdere wireless accesspoints. Of het nu gaat om ontwerp, configuratie, implementatie of probleemoplossing, we maken eerst een diagnose en bekijken welke mogelijkheden aanwezig zijn.

WiFi, wie kan nog zonder?!
Draadloze Netwerken: in de huidige samenleving is WiFi vrijwel onmisbaar. Als we de verbinding met het draadloze internet signaal verliezen, zijn we vaak niet blij en ligt het werk stil. We zijn zeer afhankelijk van een verbinding met internet en als de verbinding uitvalt merk je pas hoe vaak je een Internetverbinding eigenlijk nodig hebt. Dat kan kan voor werk of studie zijn maar ook privé voor bijv. internetbankieren. En met de komst van IOT  is de vraag naar grotere en stabiele bereikbaarheid alleen maar groter geworden. Een storing of slecht bereik is daarom vervelend. Wij helpen om dit op te lossen.

Onze aanbevolen aanpak: een Site Survey
Het begint met een inventarisatie van je wensen in combinatie met een Site Survey. We bezoeken de locatie, verrichten een aantal metingen en bekijken de (on)mogelijkheden.  Daarbij staan we stil bij een aantal vragen die voor de nieuwe situatie van belang zijn. Aan de hand daarvan brengen we een advies uit. We maken werk van je draadloze wensen!

  • Waar wil je draadloos internet? Welke ruimtes dienen bereikbaar te zijn?
  • Wie moet er gebruik van gaan maken en welke apparatuur wordt daarvoor gebruikt?
  • Hoeveel  bandbreedte is nodig? Biedt je huidige provider voldoende bandbreedte?
  • Welke apparatuur heb je zelf al in huis?

Een greep uit de mogelijkheden:

Internet installeren en aanleggen.
Wisselt je van provider en stapt je over van internet aanbieder? We installeren de doe-het-zelf installatie pakketten van veel aanbieders, waaronder Ziggo en KPN, zodat je weer snel op Internet kunt.

Internet draadloos aanleggen
Wil je draadloos internet voor je laptop, macbook, tablet, Iphone of Ipad? We optimaliseren de instellingen van je provider en passen deze waar nodig aan. Desgewenst kan de bereikbaarheid in andere vertrekken worden uitgebreid met extra toegangspunten.

Draadloos internet verbeteren en versterken.
Je hebt al draadloos internet maar nog niet in alle ruimtes beschikbaar? Eerst bekijken we of met de bestaande apparatuur verbeteringen mogelijk zijn. In andere gevallen kunnen we de draadloze internet verbinding versterken en optimaliseren met extra apparatuur. We testen op locatie eerst welke apparatuur het beste voldoet in de gegeven omstandigheden.

 

Netwerk management
Om inzicht te krijgen in het gebruik en functioneren van een draadloos netwerk kan gebruik gemaakt worden van Netwerk Management. Statistische gegevens en live monitoring om het netwerk zo optimaal mogelijk te kunnen benutten en te configureren.

Mesh Netwerken
Je wilt een naadloze overgang tussen verschillende locaties zonder de verbinding met internet te verliezen? Dan is een Mesh Netwerk onontkoombaar. Vergelijk het met roaming bij je GSM: je bent steeds verbonden met de beste zendmast van je provider zonder dat je daar iets van merkt. Ook met draadloos internet (WiFi) is dit mogelijk middels meerdere toegangspunten en een centrale controller, waarmee de toegang voor meerdere personen en draadloze apparatuur geregeld.

 

* Maastricht Computers kan draadloze netwerken instellen, versterken, aanleggen en controleren voor een optimaal bereik met de verschillende Internet Providers, zoals bijvoorbeeld Ziggo en KPN. Het is goed om te weten dat draadloze verbindingen zelden zo stabiel en snel zijn als bekabelde netwerken. Indien de mogelijkheid voor een bekabeld internet bestaat, verdient dat steeds de voorkeur. Bovendien kunnen WiFi netwerken gestoord worden door factoren die niet altijd direct zichtbaar zijn waaronder bv. atmosferische invloeden en apparatuur die radiografische golven uitzenden. Dat kan illegale zendapparatuur zijn maar evengoed een magnetron. Met de juiste apparatuur, instellingen en uitgekiende plaatsing van de WiFi toegangspunten zijn doorgaans zeer goede draadloze verbindingen te realiseren.