XS4ALL & Telfort verdwijnen

De bronafbeelding bekijken

De populaire merken XS4ALL en Telfort verdwijnen! Deze merken zijn al sinds jaar en dag eigendom van KPN. Ruim 20 jaar geleden werd Internet Provider XS4ALL overgenomen door KPN maar de sterke merknaam en het bedrijf bleven deels zelfstandig. Sterker nog, er loopt momenteel een nieuwe reclame campagne van XS4All om nieuwe klanten aan te trekken.

Het merk bestaat ruim 25 jaar en is ook in Limburg erg geliefd. Wij kennen veel klanten die deze internet provider roemen om haar klantvriendelijkheid en al vele jaren tevreden klant zijn. Of KPN goed doet aan deze “focus op het hoofdmerk” visie? We vragen het ons af…

XS4All staat voor privacy en hanteert een strikt beleid als het gaat om inzage gaat van klant- en surfgegevens door justitie of politie. Toch heeft moederbedrijf KPN deze week aangekondigd dat deze sterke merken gaan verdwijnen. Een datum is daarbij niet bekend gemaakt. De reacties daarover zijn wisselend.

Om uitvoering te geven aan deze strategie, zal KPN in de loop van 2019 en 2020 het KPN-merk aanvullen met de sterke eigenschappen van de merken Telfort, Telfort Zakelijk, XS4ALL en Yes Telecom. Voor klanten van deze merken verandert er niets. KPN heeft het voornemen om op termijn de dienstverlening van deze merken verder te laten gaan onder de vlag van het KPN-merk.

Telfort werd opgericht in 1996 door een samenwerking tussen de Nederlandse Spoorwegen de British Telecom. In 2005 werd het bedrijf overgenomen door KPN.

Telfort